sunnuntai 26. toukokuuta 2013

RiRa 50v keikka Bygårdissa

Missä ihmeessä on Riipilä? Ja mikä seura Riipilän Raketti on? Kysymykset risteilivät mielessäni. Riipilän Raketti eli lyhyesti RiRa oli juuri pestannut meidät soittamaan 50-vuotisjuhliinsa 25.5.2013. Elettiin maaliskuuta ja keikka tuntui olevan vielä kaukana tulevaisuudessa. Nyt se on menneisyydessä. Hienona muistona, kuten hyvän keikan pitääkin olla.

Harvalla keikalla homma pelaa näin hyvin. Välitän vielä tässäkin suuret kiinnostukset RiRan porukoille, joilta saimme pakukyydit keikalle ja takaisin, roudausapua sekä hyvän kestityksen paikan päällä. Lavan nurkassa oli jopa erillinen jääkaappi, jossa oli olutta ja siideriä enemmän kuin tarpeiksi.

Keikkapaikkana toimi Bygård Hämeenkylässä. Melko perinteinen työväenyhdistys-mallinen juhlatila lavoineen päivineen. Lava oli kerrankin riittävän iso ja nimenomaan syvyyssuunnassa. Akustiikka oli mainio, sillä tila on kokonaan puuta ja lavaa ympäröi monet paksut verhot, jotka vaimensivat ääntä juuri sopivasti. Rumpujakin sai mätkiä olan takaa ilman tunnontuskia. Loistavat lähtökohdat hyvälle keikalle.

Tulimme illalla kasin-ysin aikoihin paikan päälle. Meno oli jo hyvässä vauhdissa ja viimeiset puheet olivat menossa. Niiden jälkeen nuorehkon ikärakenteen omaava porukka purkautui ulos seurustelemaan innokkaasti. Odottelimme jonkin aikaa, sillä ihmiset olivat haluttomia siirtymään sisätiloihin. Lopulta keikka päätettiin aloittaa puoli kymmenen aikoihin.

Ensimmäisen setin aikana ihmiset olivat vielä osittain ulkona, eikä meno oikein tahtonut maittaa muutenkaan vielä siitä vaiheessa. Otettiin hivenen tavallista lyhyempi eka setti ja sitten mentiin tauolle ihmettelemään. Lievä pettymys leijui ilmassa. Odotukset olivat korkealla, eikä alku näyttänyt oikein lupaavalta. Uskoimme kuitenkin menon paranevan kakkossetin aikana.

Homma alkoi kiihtyä pikku hiljaa ja yleisö lämpeni jo tanssimaankin. Vedettiin tuttua coverilinjaa ja meno villiintyi illan edetessä. Päivän mittaan nautitut virvokkeet alkoivat keittää sopivaa bilesoppaa. Menoa ja möykkää pitää olla Screamin’ Mindsin keikalla. Ja sitä saatiin. Bändin soittokin vapautui loppua kohden ja pienimuotoista irrotteluakin harrastettiin.

Hyvällä keikalla aika loppuu aina kesken. Viimeinen setti ja encoret heitettiin jo melko villin menon vallitessa. Bändille on aina palkitsevaa, kun on innokas ja riehakas yleisö. Palaute oli todella positiivista ja keikan jälkeen oli rento fiilis. Päätettiin rentouttaa sitä vielä hivenen virvokkeiden ja RiRan seurassa juhlien. Päästiin sentään jossain vaiheessa kahden-kolmen aikoihin kotiin. Bilepaikalla oli vielä meno päällä siinä vaiheessa. Meni kuulemma aamuun saakka. Se on oikein. 50-vuotisjuhlat pidetään vain kerran. Onneksi olkoon 50-vuotiaalle Riipilän Raketille. Oli hauska tutustua ja toivottavasti nähdään uudestaan.

Kirjoitti Jouni






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti